Thursday, November 28, 2013

Kisah Study Drawing Figure by Zeenadzirah

Assalamualaikum..kawan2 dunia Blog..ceria2 selalu..ok hari ini zee nak berkongsi kisah semasa sem 2 zee study subjek senireka ilustrasi fesyen di mana ialah lebih kepada teknik sketch figure drawing.(by hand)

Pada mulanya nak melukis jari jemari  keras je kan..masa itu lecturer yang mengajar zee,Saiful Bahrin ala designer yang suka buat baju Awal Asahari tu..

Walaupun masa mengajar nampak serius tetapi kelakar orangnya..nak dijadikan cerita zee ni bukan la favorite student dia..tapi disebabkan nak belajar zee cuba buat yang terbaik..ada  satu masa tu dalam satu hari kena siapkan 100-200 helai sketch figure..ish..ish.(rasa nak temuntah2 buat benda tu).

Pada masa itu,kedai buku cina tempat zee study memang masyuklah(hari 2 wa banyak untung o) yealah la sebab student2 fashion akan beli kertas A4 2-3 buku satu hari lum termasuk lain agi ish..ish..

Itu sahaja yang dapat zee kongsikan serba sedikit..memandangkan masa zee tak banyak terluang terpaksa la zee skip,cerita akan datang menyusul nanti...tungguuu....

baju hitam tu Saiful Bahrin,baju biru tu Puan Amy pakar jahitan pakaian


Ehem2 rasa ada yang kurang..ok zee akan kongsikan sedikit video cara basic drawing figure yang sama 
zee belajar bersama Saiful Bahrin..semoga dapat manfaat buat semua..lepas ini boleh la design baju sendiri hihihi..




salam ceria dari,
zeenadzirah. ^_^

Video Slide Show Zeenadzirah Fashion

Assalamualaikum.. kwan2 dunia blog harap2 semua shat yea..hari ini zee x ada idea nak bercerita apa yang boleh zee kongsi hanya melalui slide show ini sahaja.

Kalau ada sebarang cadangan atau komen..sila la komen yea hihi..bleh zee memperbaiki dari masa ke semasa..(enjoy the video)yg x sberapa ini..




****************
Syahirah Syahirah's Slidely by Slidely Slideshow


Wednesday, November 27, 2013

Kisah Zee di MIFA2010

Assalamualikum,hai kawan2..hari ini zee nak cerita pengalaman semasa time study dlu2.. Zee dipilih oleh lecturer zee pergi ke mifa 2010 di Pavilion, Kuala Lumpur.. masa tu cuma yang ada tiket sahaja dibenarkan masuk..rezeki zee la time tu dapat jumpa artis n pengalaman pun bermula disitu..

pic zee menunggu model memperagakan baju2 dari designer2 tanah air

antara barisan2 model memperagakan baju designer2 antaranya amir loqman..

pic zee dapat cenderahati dari MIFA yg lekat kat tanggan tulah pas tiket masuk mcm msuk water park pulak hihi..

Kenal x nie siapa??
time tu rasa sakit pulak mata kita..zee rasa berada di fashion show oversea u all hihi..
Itulah pengalaman zee dapat berkongsi serba sedikit di MIFA..nak tau agi kisah zee seterusnyer...tungguu.. terima kasih kawan2 yang singgah blog zee nie..

salam mesra dari,
zee nadzirah.

Tutorial: Cara Simple Menjahit Tudung


cara mudah menjahit tudung, tutorial jahit tudung, cara menjahit tudung video

Assalammualaikum kawan2.. Untuk sharing yang pertama, zee nak share kan sikit ilmu yang zee cedok dari laman YouTube. Zee ada berangan nak buat video tutorial sendiri.. Tapi tunggulah tibanya saat itu.. Aiceewwaahh..

Jom sama2 belajar melalui perkongsian tutorial nak jahit tudung sendiri di dalam video di bawah ye.


Semoga perkongsian dari Zee Nadzirah ni bermanfaat untuk kawan2 ye.. Sudikanlah untuk follow zee ye.. Tenx uols....

Ikhlas,
Zee Nadzirah

Tuesday, November 26, 2013

Salam Dunia Blogging - dari Zee Nadzirah

Assalammualaikum kawan2 yang berada di dunia blogging. 

Pertama sekali zee nak ucapkan terima kasih kerana sudi singgah di blog zee yang tak seberapa ni. Nama zee betul adalah Nur Nadzirah Syahirah.. So, nak ala2 glemer gitu, zee pun pilihlah Zee Nadzirah sebagai nama pena di dlm dunia blogging.

Baiklah, zee takde apa2 yang special. Cuma sbelum ni zee belajar dalam dunia fesyen kan... So, adalah sikit2 ilmu jahitan yang boleh zee kongsikan nanti.

Siapa Zee? hee... Ni pix ori tau.. No fake2 ni..

zee nadzirah
Ni projek Ilham Lebaran Tv2 RTM di mana zee n the geng ditugaskan utk buat baju untuk artis.

Oklah.. Sedikit sahaja buat masa ni.. Memandangkan blog zee ni masih baru, kawan2 follow ye.. Nanti mention kat komen.. Pastu zee akan follow kawan2 semula..

Salam Ikhlas,
Zee Nadzirah.

Followers

Like Page Zee Nadzirah Ye~

Categories

Andainya hatiku bersuara lirik cara guna yanalis harga yanalis borong yanalis murah pengedar phyto placenta pengedar yanalis yanalis yanalis skincare yanalis untuk apa? zee nadzirah fashion zeenadzirah 1st time giveaway blogger Andai terlampau permintaanku ini Pastinya ia akan berkata ROYAL SLIM murah Seperti insan biasa aku ingin bahagia lirik affiliates percuma andainya hatiku bersuara original artis pakai tabita avail beauty avail pad ayat cinta untuk kekasih hati ayat jiwang pendek ayat sms selamat pagi bb cream yanalis beli coklat daim dari langkawi berapa spf sunblock yanalis borong coklat daim borong tabita borong tuala wanita avail cara guna bb cream yanalis cara guna serum egf cara makan glutaking advance coklat daim murah daftar iklan percuma double stem cell malaysia double stemcell shah alam dropship yanalis skincare fashion show mifa 2010 give away program giveaway contest glutaking glutaking advance glutaking advance bahaya? glutaking advance berkesan? glutaking advance original harga bb cream yanalis harga glutaking harga promosi royal slim harga serum egf harga sunblock ibu putih janna lawwa lulus kkm ibu putih terbaik di pasaran iphyto science kebaikan glutaking kebaikan pad herba avail kelebihan sunblock yanalis kesan sampingan royal slim kesan serum egf kisah zee nadzirah shotting pogram ILHAM LEBARAN (RTM TV2)2010 kisah zeenadzirah designer sebuah butik lagu jiwang lirik lagu apit lirik lagu tak ku sangka tak ku duga lirik mp3 chomel andainya hatiku bersuara luminous bb cream yanalis menjahit tudung mz soap vitamin c murah di pasaran pad avail pad herba pad herba avail pad herba avail testimoni pencuci muka tabita penipuan peniaga power bank di internet phyto double stemcell phyto placenta murah power bank original power bank tiruan rasa lapar bila amalkan royal slim review egf serum rya rahman rya rahman ft chomel salam dunia blogging scam power bank online senarai iklan percuma senarai web iklan serum egf shine stem phyto science sms cinta sms cinta untuk skandal sms jiwang sms ucapan selamat malam stemcell murah stokis phyto placenta stokis yanalis sunblock yanalis tabhita tabita tabita bahaya tabita dropship tabita murah tabita skin care tabita skincare tak ku sangka tak ku duga taktik penipuan jual power bank testimoni double stemcell testimoni fb double stemcell testimoni phyto placenta testimoni tabita triple stemcell triple stemcell tipu tutorial video rya rahman website iklan percuma whitening serum yanalis enterprise yanalis signature yanalis signature skin care yanalis skin care yanalis skincare murah yanalis.com zee nadzirah zee nadzirah collections