Kisah Menekat Bersama Zee Nadzirah | Zee Nadzirah - Yanalis Signature Skin Care


Thursday, March 13, 2014

Kisah Menekat Bersama Zee Nadzirah

Assalamualikum,para pembaca blog yang dikasihi,harap semua dalam keadaan sihat sejahtera..di ptg hari ini,zee ingin berkongsi pengalamn zee menekat hehe..

Ketika itu,zee dipanggil oleh JPW(Jabatan Penbangunan Wanita)untuk menyertai pogram Seni Tekat Kontemporori ini,bermula la kisah zee belajar menekat ini hehe..seronok sbbnyer dapat jumpa kawan2 baru walaupun mereka lebih tua dari zee,masa tu zee peserta paling muda n lum kawin hihi..mereka semua kebnayakkan dalam bidang jahitan mcm zee,ada pensyarah n cikgu jahitan KEMAS,KOMUNITI,POLITINIK dan lain..semua berkumpul disini berkursus  belajar menekat..


                                    kenangan bergambar bersama perserta2 Seni Tekat Kontemporori

                                              sebelum sisi menekat kami bergambar dulu hihi


                                                     suasana di bilik menekat


nie zee punyer mula menekat

              
                                          Antara koleksi-koleksi tekat emas kontemperori

                                                jeng-jeng jeng zee punya beg corak tekat emas dah siap
                                                cantik x?sempat lagi tambah manik hihi



Akhirnya,setelah 4hari pogram itu berjalan,tiba masa untuk berpisah dan mengambil kenangan bersama kawan2..rasa macam cepat je masa..nak gaduh pun x sempat hikhik,tapi zee suka mengusik tau(awas u all)tgk je nmpk malu2 hee..masing2 fokus menekat..bukan senang nak buat perlukan kesabaran,ketelitian,ketekunan..tahniah kpd kami berjaya siapkan yea yeah!!





Tekat Benang Emas atau sulaman emas adalah warisan kesenian dan keindahan hasil tangan yang dibuat dengan menjahit benang emas ke atas lapisan kertas dimana ia kelihatan timbul.
Reka bentuk serta kehalusan jahitannya memerlukan kepakaran hasil tangan selain tumpuan menggambarkan ketelitian dan keindahan seni perekanya.
Walaupun seni tekat benang emas ini antara warisan budaya yang semakin dilupakan namun masih terdapat golongan masyarakat yang menjadikannya sebagai sumber pendapatan turun-temurun keluarga sejak berpuluh tahun lalu.
*kalau ada org nak tempah zee kena pikir 2,3 kali kot hihi..memerlukan tempoh masa jgk menyiapkannyer..x salah nak mencuba.sampai disini..cerita zee..akan datang zee cerita lagi yang lain yea,insyallah.
salam sayang dari,
zee nadzirah^_^


Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment

Followers

Like Page Zee Nadzirah Ye~

Categories

Andainya hatiku bersuara lirik cara guna yanalis harga yanalis borong yanalis murah pengedar phyto placenta pengedar yanalis yanalis yanalis skincare yanalis untuk apa? zee nadzirah fashion zeenadzirah 1st time giveaway blogger Andai terlampau permintaanku ini Pastinya ia akan berkata ROYAL SLIM murah Seperti insan biasa aku ingin bahagia lirik affiliates percuma andainya hatiku bersuara original artis pakai tabita avail beauty avail pad ayat cinta untuk kekasih hati ayat jiwang pendek ayat sms selamat pagi bb cream yanalis beli coklat daim dari langkawi berapa spf sunblock yanalis borong coklat daim borong tabita borong tuala wanita avail cara guna bb cream yanalis cara guna serum egf cara makan glutaking advance coklat daim murah daftar iklan percuma double stem cell malaysia double stemcell shah alam dropship yanalis skincare fashion show mifa 2010 give away program giveaway contest glutaking glutaking advance glutaking advance bahaya? glutaking advance berkesan? glutaking advance original harga bb cream yanalis harga glutaking harga promosi royal slim harga serum egf harga sunblock ibu putih janna lawwa lulus kkm ibu putih terbaik di pasaran iphyto science kebaikan glutaking kebaikan pad herba avail kelebihan sunblock yanalis kesan sampingan royal slim kesan serum egf kisah zee nadzirah shotting pogram ILHAM LEBARAN (RTM TV2)2010 kisah zeenadzirah designer sebuah butik lagu jiwang lirik lagu apit lirik lagu tak ku sangka tak ku duga lirik mp3 chomel andainya hatiku bersuara luminous bb cream yanalis menjahit tudung mz soap vitamin c murah di pasaran pad avail pad herba pad herba avail pad herba avail testimoni pencuci muka tabita penipuan peniaga power bank di internet phyto double stemcell phyto placenta murah power bank original power bank tiruan rasa lapar bila amalkan royal slim review egf serum rya rahman rya rahman ft chomel salam dunia blogging scam power bank online senarai iklan percuma senarai web iklan serum egf shine stem phyto science sms cinta sms cinta untuk skandal sms jiwang sms ucapan selamat malam stemcell murah stokis phyto placenta stokis yanalis sunblock yanalis tabhita tabita tabita bahaya tabita dropship tabita murah tabita skin care tabita skincare tak ku sangka tak ku duga taktik penipuan jual power bank testimoni double stemcell testimoni fb double stemcell testimoni phyto placenta testimoni tabita triple stemcell triple stemcell tipu tutorial video rya rahman website iklan percuma whitening serum yanalis enterprise yanalis signature yanalis signature skin care yanalis skin care yanalis skincare murah yanalis.com zee nadzirah zee nadzirah collections