Thursday, April 17, 2014

(Panas) Promosi Tabita Skin Care 2015 - Freepos Seluruh Malaysia

"Rahsia kecantikan para artis Indonesia telah diketahui malah KINI DI MALAYSIA..!


Kami ingin memperkenalkan produk TABITA SKIN CARE (Original), khusus untuk perawatan wajah.

Tabita Skin Care ini diadun dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi seperti Collagen (bukan dari sumber haiwan), Pearl Powder, Japanese Tea, Japanese Papaya,Vitamin C dan Vitamin E. Tidak menggunakan bahan-bahan yang berbahaya seperti MERCURY dan HYDROQUINONE yang boleh menyebabkan kanser kulit dan kerengsaan jika penggunaan berpanjangan.



Kegunaan produk kecantikan yang mengandungi MERCURY atau HYDROQUINONE biasanya akan menyebabkan wajah menjadi merah dan bertambah merah apabila wajah terkena pancaran sinar matahari. 


Tetapi, produk Tabita skin care tidak demikian kerana ia diadun menggunakan bahan-bahan semulajadi secara profesional. Kesemua produk Tabita Skin Care sangat selamat untuk digunakan tanpa kesan sampingan dan sesuai untuk semua jenis kulit.



Wajah anda akan menjadi lebih bersinar, putih semulajadi, tidak berminyak & menjadi lebih tegang juga lembut seperti kulit bayi.




Tabita MIRACLE Skin Care berupaya merawat masalah kulit berikut:

- masalah kulit BERJERAWAT

- masalah kulit BERMINYAK serta cenderung BERJERAWAT

- masalah warna kulit TIDAK SEKATA

- masalah kulit BERPORI BESAR

- masalah kulit KUSAM dan TIDAK BERSERI

- masalah JERAGAT (pigmentasi)

- garisan KEDUTAN dan kesan PENUAAN di wajah
- PARUT JERAWAT serta KETIDAKRATAAN kulit wajah
- SUNBURN : mengembalikan warna kulit asal lebih pantas dari biasa


Produk Tabita MIRACLE Skin Care akan menjadikan kulit wajah anda :
- Bersih berseri tanpa noda-noda parut jerawat
- Warna kulit sekata
- Cerah, putih berseri serta bersinar semulajadi walaupun tanpa mekap
- Mengembalikan keanjalan kulit
- Meremajakan kulit
- Menghilangkan kesan-kesan pigmentasi serta jeragat
- Mengatasi masalah jerawat serta menghalangnya muncul kembali

Setiap set Tabita Skin Care mengandungi :

1. Facial Soap
2. Smooth Lotion/Toner
3. Day Cream
4. Night Cream



Tabita dijual dengan dua (2) set berbeza iaitu:

1. Set Exclusive (Besar) - RM260
2. Set trial (kecil) - RM130

Dengan harga yang berpatutan, pemakaian yang jimat, 1 set trial tabita skincare boleh bertahan selama 1-3minggu, manakala  set exclusive tabita skin care boleh bertahan sehingga 3-4 bulan. SANGAT JIMAT kan? Walau bagaimanapun, hasilnya dapat dilihat dalam masa 3-4 minggu.


ANTARA PRODUK-PRODUK TABITA ORIGINAL YANG TERBAIK !!

REPACKING TRIAL SET TABITA ORIGINAL





TABITA TRIAL SET.. Alhamdulillah, Set Trial TABITA sudah siap dipack di makmal Kosmetik dan mengikut piawaian Malaysia Good Manufacture Practice (GMP). Disebabkan permintaan pelanggan yang ingin mencuba dulu produk tabita dan ada yg was2 nak beli Full set, kami dengan inisiatif sendiri dibantu pembantu makmal menghasilkan set trial ni.. Detail product kat Bawah:

TABITA SKIN CARE TRIAL SET
Contain 4 Items:
1. FACIAL SOAP = 35 ml
2. SMOOTH LOTION = 35 ml
3. DAILY CREAM = 8 gm
4. NIGHTLY CREAM = 8 gm

PRICE RM130 FREE POSTAGE + MANUAL GUIDE


ATTENTION:

TABITA SKINCARE TIDAK MENGELUARKAN SEBARANG TRIAL SET, ATAS PERMINTAAN RAMAI, KAMI MENYEDIAKAN SET PERCUBAAN TABITA SKINCARE BAGI YANG INGIN MENCUBA DAHULU, DENGAN HARGA YANG MAMPU DIMILIKI.






SET EXCLUSIVE TABITA SKIN CARE ORIGINAL

Lagi jimat dengan Set Exclusive Tabita Original ini! Jom Teruskan bersama Tabita 
pastikan Original dari saya.





PEMAKAIAN SELAMA 4-5 BULAN
PRODUK TABITA SKINCARE SET EXCLUSIVE (RM260) + Free postage, Porch, and Consultancy


TABITA ORIGINAL, TABITA PRODUK, KRIM PUTIH MUKA, SKIN CARE POPULAR MASA KINI


TESTIMONIAL TABITA SKINCARE ORIGINAL TERBAIK !!

testimoni tabita skincare, tabita testimonial, harga tabita, promosi tabita



testimoni tabita skincare, tabita testimonial, harga tabita, promosi tabita








INI TESTIMONIAL LELAKI.. JANGAN TERKEJUT YE !! MANA YANG LELAKI TU, JANGAN SEGAN2 UNTUK ORDER YER... TERBAIK...





INFO-INFO TABITA 

KANDUNGAN TABITA SKINCARE

§  Tabita Facial Soap – Facial soap Tabita ini mengandungi Ekstrak Papaya yang dapat memutihkan warna kulit secara semulajadi dan mengurangkan kedutan pada kulit. Keluarkan sedikit saja dan gunakan sehari 2 kali untuk mencuci wajah dan leher.

§  Tabita smooth lotion – Toner ini berfungsi untuk menghaluskan kulit. Cara menggunakannya adalah dengan diusapkan pada wajah yang telah dibersihkan menggunakan Tabita Facial Soap. Sekali pemakaian cukup 3 titis diatas kapas muka dan disapu pada wajah yang masih dalam keadaan lembab (setelah cuci muka, bilas, dan aplikasikan toner.)

§  Tabita Daily Cream – Daily Cream berfungsi sebagai Tabir Suria yang dapat menjaga kulit dari pancaran matahari dan radikal bebas yang dapat merosakkan kulit wajah. Warna tabita daily cream menyerupai warna kuning mustard. Daily cream tersedia dalam 2 ukuran, iaitu ukuran regular (25 gram) dan ukuran eksklusif (40 gram).

§  Tabita Nightly Cream – Nightly Cream mengandungi Ekstrak Papaya, Vitamin A, Vitamin C dan Vitamin E serta Benzoyl. Ekstrak papaya merupakan bahan untuk peeling secara semulajadi, Vitamin A sangat baik untuk memperbaiki kulit dari lapisan dalam kulit, Vitamin C dapat mencerahkan kulit dan membuat kulit putih merona, Vitamin E dapat menghaluskan kulit dan meremajakan kulit, dan Benzoyl dapat membantu mengeringkan jerawat. Warna tabita nightly cream menyerupai warna mutiara putih (white pearl). Nightly cream tersedia dalam 2 ukuran, iaitu ukuran regular (25 gram) dan ukuran eksklusif (40 gram).

Reaksi Penggunaan Tabita Skincare Selama Pemakaian

Berikut Zee akan jelaskan pada akak-akak, abang-abang dan adik-adik, bagaimana reaksi setelah menggunakan produk tabita skincare. Setelah memakai tabita pada minggu ke 1 muka akan terasa perih, kencang gatal, kusam diikuti dengan pengelupasan yang dirasakan selama 10 hari. Dalam keadaan seperti ini tidak diperkenankan untuk menggaruk /sejenisnya yang dapat mengakibatkan wajah menjadi luka.

Bila terasa perih /gatal cukup ditekan secara perlahan dengan mengunakan tisu atau kapas yang bersih dan lembut, pemakaian obat harus terus dilakukan / jangan dihentikan. Setelah pengelupasan di wajah(pengelupasan tipis) telah merata maka gatal akan hilang dengan sendirinya.

Pengelupasan yang agak lama biasanya pada daerah hidung dan mulut, setelah minggu ke 4 dan 5, wajah akan terlihat berubah.

PENTING !!Cara Pemakaian Tabita Skin Care Yang Betul  :
1.   Cuci wajah dan leher menggunakan FACIAL SOAP secara merata. (hanya sedikit  1 drop sahaja memadai dan diperlukan, ia akan memberikan buih serta cucian yang mendalam)

2.   Bilas wajah secara menyeluruh sebersih-bersihnya tanpa DI LAP. Memadai dengan menepis sisa-sisa air bilasan itu agar tidak terlalu basah berair.

3.   Titiskan min 3 titis SMOOTH LOTION diatas kapas muka dan oleskan secara perlahan-lahan. Sapuan merata pada wajah dan leher untuk memberikan kesan yang maksima. Usapan yang perlahan sudah memadai, jangan di sental secara kasar, kerana ini adalah tidak elok untuk kulit wajah anda.

4.   Oleskan pula DAY KRIM pada siang hari dan NIGHT KRIM pada malam hari keseluruh wajah dan leher semasa wajah masih dalam keadaan lembab. Ratakan sapuan keseluruhan bagi mendapatkan kesan yang menakjubkan. Ini haruslah dilakukan secara rutin setiap hari.

Notes ::

Jika ingin mengurangkan rasa pedih dan pengelupasan diminta memakai SMOOTH LOTION hanya sekali sehari pada waktu malam sahaja.

Diingatkan juga BERHENTI menggunakan SMOOTH LOTION TABITA SKINCARE setelah 3 minggu mengunakannya, setelah kulit muka kusam balik boleh guna semula bagi mendapatkan kulit yang cantik.


KAMI MENERIMA PULUHAN PESANAN SEHARI. 
STOK ADALAH LIMITED. TEMPAH TERUS DI SINI:

PASTINYA ADA PROMOSI ISTIMEWA MENANTI ANDA JIKA ANDA KLIK BUTTON DI BAWAH UNTUK MEMBUAT BELIAN:


"KAMI BERI JAMINAN BAHAWA PRODUK TABITA YANG KAMI JUAL ADALAH 100% ORIGINAL. JIKA RAGU-RAGU, BOLEH DAPATKAN DARI PENJUAL YANG LAIN"





(Updated!! READY STOK!! 7/3/2015)


APA ANDA AKAN DAPAT?



Cara Bayar - Hanya 3 Langkah Mudah

Sila lakukan pembayaran menerusi akaun bank di bawah. Harga asal akan dinaikkan sebaik sahaja kuota pembeli tercapai.


Langkah #1 - Bayar Mengikut Pilihan Set Yang Anda Minat Nak Tempah:


SET EXCLUSIVE (TAHAN SEHINGGA 4-5 BULAN) - RM390

RM390

RM379

 PROMOSI RM350

PROMOSI RM260~!








SET PERCUBAAN (TAHAN 3 HINGGA 4 MINGGU) - RM150

PROMOSI RM100

"LEBIH JIMAT, LEBIH BERBALOI..."

#PASTIKAN ANDA BELI PRODUK YANG ASLI SAHAJA...

Makluman:
* Harga Promosi Ini Sah Bermula 10/9/2014-10/4/2015 Sahaja (Harga Akan Kembali Kepada Asal Selepas Tarikh Dinyatakan)

* Produk Yang Kami Jual DIJAMIN KEASLIANNYA/ORIGINAL.


Depositkan JUMLAH (BERGANTUNG PADA SET PILIHAN ANDA) tersebut ke akaun bank berikut menggunakan perbankan internet* / deposit bank atau ATM Transfer.

Bank
Nama
No. Akaun
FH QASEH BEAUTY
01210000447103
FH QASEH BEAUTY
551294602779

* Anda digalakkan membuat pembayaran melalui perbankan internet (Maybank2u / CIMB Clicks).
* PENTING!! Masukkan emel qasehbeauty17@gmail.com dalam ruangan e-mail penerima bayaran jika anda menggunakan M2U / CIMB Clicks.


Langkah #2:
Bagi pengesahan LEBIH PANTAS, Sila SMS kan maklumat anda mengikut format berikut:

NAMA, ALAMAT, JUMLAH BAYARAN, MASA & TARIKH BAYARAN, SET PILIHAN. 

Cth:
Siti Amran, NO 99 JLN SEKUPANG BIRU, TAMAN LAUT, 86800 MERSING, JOHOR, JUMLAH RM260, 19/8/2014, 08.11PM, SET EXCLUSIVE


DAN HANTAR KE: 0193499076

  
Langkah #3:
Tunggu pengesahan dari pihak kami. Untuk makluman, pembayaran yang dibuat sebelum jam 12pm (hari bekerja), pesanan anda akan diposkan pada hari yang sama menggunakan poslaju. Jangka masa sampai antara 1-3 hari bekerja.

Kepada pelanggan yang telah membuat pembayaran/pembelian, saya dahulukan dengan ucapan terima kasih dan ini akad jual dari saya ye,

"SAYA JUAL"


*Makluman, no yang lama tidak lagi kami gunakan sebagai urusan berniaga kerana menjadi terlalu berat dan kos yang besar. Justeru, pihak kami telah mendaftar no yang baru bagi tujuan jual beli. Segala transaksi/SMS/pertanyaan bolehlah dihantar ke:

+60193499076 (SMS/WHATSAPP)

Bagi yang berniat hendak call, sila hubungi antara jam 8am - 6pm sahaja. Kalau tidak, hanya perlu SMS atau Whatsapp sahaja. Bagaimanapun, stok adalah ready. So, dont worry. Boleh terus buat tempahan dan pembayaran ye dear..

Kepada regular customer kami, jika anda tak dapat hubungi kami pada nombor yang lama, sila hubungi pada nombor yang telah diberikan di atas ye..










================================= 

Monday, April 14, 2014

Tak Ku Sangka Takku Duga Lirik - Suka Lagu Ni



lirik lagu tak ku sangka tak ku duga, tak ku sangka tak ku duga, ayat jiwang pendek, lagu jiwang, lirik lagu apit

Hai... Kali ni Zee nak share satu lagu yang Zee suka dengar.. Dulu lagu ni top kat kolej Zee tau. Memang minat jugak ngan lagu2 apit ni.. Suara dia best.. Tak caya? Meh la dengar lagu dorang ni... Lagu ni dulu top kat google n youtube. Hope semua enjoy... 

p/s: Standby tisu ye... hehehe 

Lirik Tak Ku Sangka Tak Ku Duga by Apit Ft Appy + Download Mp3

malam...
ku tidur tak lena
teringatkan dirimu
terimbas kembali kenangan lalu

mengalir air mataku
menemani malam sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya ku untuk melupakanmu

dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti
jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu 

tak ku duga
perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila malam menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti
jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu

tak ku sangka
tak ku duga
perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua 

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila mlm menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

mengalir air mataku
menemani malam sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya untukku melupakanmu





Amacam? Best x? Ok.. Ada 1 lagi lagu yang Zee minat. Tajuknya Andai Hatiku Bersuara. Lagu tu ciptaan Rya Rahman sepenuhnya. Tapi dipopularkan oleh cover by Chomel. Nak tengok video tu? Meh klik link bawah ni:


Sunday, April 13, 2014

Terbaru - Daim Giveaways dr Snek Lazat & Sedap

http://sneklazat.blogspot.com/2014/04/giveaways-1-daim-giveaways.html

Hai.. Ini adalah 1st time Zee join contest Give Away yang diadakan oleh para blogger. Agak2 boleh menang x? Hehe.. Rasa seronok nak join sebab tengok hadiah dia berupa coklat Daim. Zee memang penggemar coklat pun.. Apatah lagi Daim ni.

Kalau dulu nak beli coklat ni kena datang Langkawi. Yelah.. Nak dapat harga murah la katakan.. Sekarang Zee just beli kat The Zone, Johor Bahru. Pada kawan2 yang jauh tu, xperlu risau untuk order. Sekarang semua ye di hujung jari kan? Boleh order kat sini: https://www.facebook.com/messages/SnekLazat 

Coklat Daim ni memang famous sesangat. Ok.. Doakan Zee menang hadiah besar ni ye... hehehe..


 Tamat pada 23/4/2014

Ibu Putih Janna Lawwa - Lulus KKM, Selamat Digunakan

ibu putih janna lawwa lulus kkm, ibu putih terbaik di pasaran
Ibu Putih Janna Lawwa
Tak cukup putih gebu lagi?

Mahu putih melepak dalam hanya seminggu?
Wow! Pati ibu putih Janna Lawwa boleh merealisasikan harapan anda!

Dengan kandungan pati hebat untuk 10 kali ganda kuasa pencerahan!!
Lagi utama, ia satu-satunya krim yang mendapat pengiktirafan KKM berbanding jenama ibu putih lain di pasaran, dengan pengeluaran di kilang bertaraf GMP!

ibu putih janna lawwa diiktiraf KKM, testimoni ibu putih janna lawwa
Testimoni Ibu Putih Janna Lawwa

Pati Ibu Putih JANNA LAWWA terhasil dari gabungan segala IBU pati -pati pemutih selain membekalkan pelbagai vitamin yang diperlukan oleh kulit agar wajah dan badan bersih bercahaya, cerah sekata dan halus gebu secara kekal, selamat, HALAL dan bebas kesan sampingan.

Selain memberikan kesan ketara pencerahan semulajadi ia turut membantu melindungi dari sinar UV dengan SPF88, melicin, merawat, memperbaharui sel, membaikpulih tekstur kulit, mengimbangi pH serta kaya antioksidan bagi memelihara keremajaan kulit.

Pati ibu putih JANNA LAWWA memiliki formula anti keradangan kulit serta diperkaya bahan botani bagi mengecutkan jerawat, memudarkan parut, menghilangkan jeragat, tompok2 penuaan, kedutan halus/kendur, serta menghilangkan kesan hitam di semua celahan badan.

Istimewa nya juga ia mampu menaturalkan kulit yang nipis atau sunburn akibat terdedah kepada cahaya matahari yang lama. Teksturnya yang pekat namun tidak melekit sangat unik kerana berupaya mengawal lebihan minyak untuk mengurangkan ketidakselesaan, kemerahan dan iritasi pada kulit wajah dan badan yang bermasalah.

ibu putih janna lawwa diiktiraf KKM, testimoni ibu putih janna lawwa
Kilang Ibu Putih Janna Lawa

- Pati Ibu Putih Janna Lawwa, krim berkualiti tinggi yang dihasilkan melalui penyelidikan pakar, diproses oleh kilang kosmetik FADARAJ bertaraf GMP dan HALAL, memiliki no siri KKM NOT130904110K, yang tentunya pilihan selamat kerana mengikut standard/prosedur serta piawaian kosmetik yang ditetapkan.

ibu putih janna lawwa diiktiraf KKM, testimoni ibu putih janna lawwa
Review Testimoni Ibu Putih Janna Lawwa

KANDUNGAN ISTIMEWA PATI IBU PUTIH JANNA LAWWA : 

-Tranexamic Acid
-Kojic Acid
-Gluthathione
-Collagen,Vitamin A,C,E & MULTIVITAMIN.
-Bunga Melati
-Bunga Melor
-Sandalwood
-Suwandakottan,
-Neem (Daun Semambu)
-Venivel
-Ibu Kunyit Putih,
-Welmee(Licorice)
-Alpha Arbutin

testimoni ibu putih janna lawwa, ibu putih janna lawwa diiktiraf KKM, testimoni ibu putih janna lawwa

ibu putih janna lawwa diiktiraf KKM, testimoni ibu putih janna lawwa, harga ibu putih murah


KEUNIKAN PATI IBU PUTIH JANNA LAWWA :

- Memiliki kepekatan 10 kali lebih tinggi untuk 10 kali ganda kuasa pencerahan
- 100% asli, bukan repackaging seperti krim2 ibu putih lain di pasaran
- Label berwarna merah jambu dengan isi kandungan 30ML
- ada stiker QC seal pada botol dan tanda HALAL, menjamin ketulenan dan keaslian produk
- Memilki bau/haruman bunga melur yang menenangkan
- Krim putihnya mengandungi bintik2 biru

ibu putih janna lawwa diiktiraf KKM, testimoni ibu putih janna lawwa, harga ibu putih murah

ibu putih janna lawwa diiktiraf KKM, testimoni ibu putih janna lawwa, harga ibu putih murah


CARA PEMAKAIAN DISARANKAN :

** UNTUK WAJAH - sekali sehari selepas cuci muka sebelum tidur malam, dengan sapuan secara nipis dan urut dalam gerakan membulat menaik sehingga diserap. Selepas 2 minggu atau bila kulit yang putih/mulus diingini diperolehi, anda boleh memakai pati ibu putih Janna Lawwa ini selang seli hari sahaja.

** UNTUK BADAN/PARUT - Sehari sekali selepas mandi dan boleh juga dua kali sehari untuk kesan berganda serta tanpa had mengikut keperluan individu. Sapukan pada bahagian gelap seperti celahan peha, ketiak, siku dan anggota badan lain yang bermasalah untuk mengembalikan kehalusan dan kecerahan semulajadi.

** Boleh dicampur/mix dengan krim wajah, serum atau losyen.
** Sesuai untuk wanita dan lelaki


ibu putih janna lawwa diiktiraf KKM, testimoni ibu putih janna lawwa


BAGAIMANA..
BERMINAT NAK CUBA?
MEMANG BERBALOI-BALOI..

HARGA SEBENAR :
RM85(S), RM90(S/S)

HARGA PROMOSI
RM80(S), RM85(S/S)
30 ML/JAR

- percuma pos laju
- misteri freegift


Nak Respon Pantas? SMS:

" JANNA " ke 019-3499076

Zee akan cuba respon dalam masa 5 minit ye. Tempahan / bayaran yang dibuat pada sebelum jam 12pm setiap hari (kecuali cuti umum, Sabtu dan Ahad), penghantaran akan dibuat pada hari yang sama juga.







IKLAN:

Pati Ibu Putih Janna Lawwa Dengan Kelulusan KKM?


http://www.zeenadzirah.my/2014/03/jimat-beli-glutaking-advance-harga.html
Mencari Glutaking Advance Yang Dijamin Original?


Nak Beli Triple Stemcell Separuh Dari Harga Pasaran?


Jom Dapatkan Produk Phytoscience Seperti Double Stem Cell, Triple Stemcell dan Shine Stem Pada Harga Pakej Promosi.



Terbaik - Koleksi SMS Jiwang Karat & Cintan Cintun


sms jiwang, ayat cinta untuk kekasih hati, sms cinta untuk skandal, sms cinta, sms ucapan selamat malam, ayat sms selamat pagi,

Hai semua.. Sekarang teknologi dah canggih kan? Boleh katakan hampir semua orang tak nak kalah untuk memiliki handphone bercirikan smartphone. Tak kiralah sama ada clone ke, made in korea ke, original ke, smartphone seperti ini memang dah macam benda wajib nak kena ada kan? Kalau dulu, setakat hp torch light nokia la yang Zee pakai.

Ingat lagi tak? Dulu mesti korang ada cari ayat-ayat SMS jiwang untuk bagi kat orang tersayang atau sahabat handai? Ayat2 text sms jiwang macam ni sekarang dah kurang orang guna. Yela, handphone dah canggih, mestilah hantar chat bergambar. Ye tak? Tapi xpelah.. Ayat2 ni untuk korang mengimbau balik kenangan lama. Kalau ada yang nak amik antara ayat2 di bawah ni utk kekasih hati, silakan k...

SMS CINTA

Apa perasaan u pada I?
BENCI? – Abaikan saja sms ni.
KAWAN? – Balas balik sms ni.
RINDU? – Sekali missed call.
SAYANG? – 3 X missed call.
CINTA? – Terus call I la…..

———————–

Sy blh terima
kopi
takde
susu…

Malam
tanpa
lampu..

Roti
tanpa
madu..

Burger
takde
keju..

Tapi..sy tak leh
terima kalau..

SUNYI
takde SMS dr
U..

————————–

Klu sy jD
AiRmAtA.sY iNgiN
LaHiR dr mAtA
AwkHiduP d PiPi

Awk & mAti d
BiBiR Awk.tApi
Klu Awk jD
AirmAtA sY. sY X

Kan mEnAnGiS
sBb sY X nK
keHiLaNgAn
awk.!

————————

KaLau BaCa Awk
SuKa SaYa
KaLau PaDam Awk
RINDU SaYA

KaLau balas AwK
CINTA SaYa
KLau X BuAt ApE2
AwK mILiK SaYa

So aPe aWk Nak
BuaT SkraNG??…

—————————-

bila jauh,
saya rindu sangat2

bila awak tak sms,
saya setia menunggu

bila awak diam,
saya mulai bimbang

kerana saya takut…

takut…

awak lupakan saya… .


—————————

Ingatkan sy
supaya ingatkn
awk supaya x
lupakan sy

klu awk lupa,
sy ingatkn awk
supaya ingatkan
sy utk ingatkan

awk supaya awk
x lupakan sy

—————————-

Sahabat umpama
KOMPUTER.
awk ENTER dlm
hidup saya, saya

SAVE awk dihati,
awk FORMAT
segala masalah
saya & krn itulah

tak mungkin
saya DELETE
awk dr MEMORY
saya….

——————–

sebanyak mana awak
‘RINDU’ saya

lebih banyak saya
‘MERINDUI’ awak

tapi sebanyak mana awak
‘MELUPAKAN’ saya

tak sedikit pun saya
MELUPAKAN’ awak..

————————————-

Inginku kirim
BUNGA, takut ia kn
LAYU, ingin ku kirim
SENYUM, takut x

DIBALAS, ingin ku
kirim RINDU, takut
HAJAT x ksmpaian.
jadi, ku kurim DOA

agr dirimu sht sllu..

———————————–

Kukirim 1,000,000 senyuman,
1 untuk hari ini &
kamu simpanlah 999,999
didalam hatimu.

keluarkanlah 1 per 1
bila kamu mengingatiku,
pasti kamu akan
turut tersenyum…=)

—————————-

Hiasi tidurmu dgn
titisan air SEMBAHYANG
Lelapkan matamu dgn
kalimah SYAHADAH

alaskan tidurmu dgn
DOA
moga.. dirimu mendpt
rahmat dari NYA

SELAMAT MALAM…
———————

“TeMaN IsTiMeWaMu
BuKaN Yg SeLaLu
Di DePaN MaTa,
Yg SeNtIaSa Di SiSi

TeTaPi… DiA Yg
SetIa DiHaTi DaN… .
DiIgAtI DlM SeTiAp
Bisikan DoA… “

———————

hari
terlalu
sibuk
jam
terlalu
singkat
tapi
saya
masih
ada
mase
untuk
berkata
()””’() “sy sentiasa
( ‘o’, ) rindu
(“)*(“) awak”

—————————–
Kadang2 org sibuk….
Kadang2 org penat…
Tapi org tetap ingat kat awak…
Take care….

—————————-

kadAng2
mAta sAye
jeLeS sGt
ngAn Hati sAye..

nApe ek..?

nAk tAu
nApe..?

seBaB..

awAk sLalu dEkat
d Hati sAye, tP jAuh
dr mAta sAye


——————

Benarkah merdu buluh perindu
maniskah gula didalam dulang
adakah miss call tandanya rindu
benarkah sms maknanya sayang?

—————–

Andainya sang
bayu menyentuhi
paras
wajahmu, itulah

hembusan
rinduku, yang
menyebut
namamu, setelah

kian lama tak
jumpa..

—————–

Aku
mungkin
bukan
teman

“sempurna”

yg
kau
cari

bukan
juga
yg

“TERBAIK”

di antara
semua
nya..

tapi yg pasti
aku
teman

yg akan selalu
kau rindui..


———————————

Tekan bwh jika RINDU:

so RINDU la ni?
Oh, terharunya!
Stop!–>
Masih tekan lagi?Wah
betul RINDULAH ni!

Eh tekan lagi?

Oklah, I miss u..


—————————

1st skali sy nk mtk maaf
atas sgla kesalahan sy,
halalkan mkn minum sy,
sy rase kt xkan jmp lg,
mgkin ni msg yg terakhir dr sy,
smpanlah utk m`ingati dri sy,
stiap yg b`temu pasti akn b`pisah….

sy tpaksa prgi…..
ke jepun bgi m`bantu
Ultraman mgalahkan
raksasa belalang

—————————-

S-Seandainya
E-Engkau
L-Lebih kenal
A-Akan diriku
M-Maka aku
A-Akan
T-Tersenyum
M-Manis utkmu
A-Agar engkau
L-Lebih tahu
A-Aku sentiasa
M-Merinduimu

———————-

mak kata ‘awak
mcm CHIPMORE,kejap
ada,kejap takde’
atok kata ‘awak

mcm ASTRO,mcm-mcm
ada’ TAPI saya
kata ‘awak mcm
LOREAL,kerana dirimu

begitu berharga’


—————————

()”‘¤()
( -o- )
(ö)(ö) BöSÄNnYa
TäPi..BiLa Sy
T’iNgÄt KÄt Awäk..

()”‘¤() TETiBE JE
( ‘o,’ ) SäYE
(ö)(ö) T’sEnYuM
HäRaP Äwak JüGÄ
BEGiTu!

——————–

Org Dulu2 pRnH
KAte, bULu mata
akAn jatUh Bile
aDe soMe1 inGat kiTe..

staRt dgR ciTeR tu,
sy TruS sTop inGat
Kat aWk.. sBB sy
takUt aWk xDe

buLu matA…
hehehehe

—————————–

LoLiPop bErKatA kpd
CoKLaT “kIta Ni
sunGGuh MaNis kan?”
CoKLaT menJAwAb “aWak

INgaT kItA nie
DaH cukuP mAnIs
Ke?” “AwaK TengOk
OrG yang BacA

SMS nie, lg
MaNis..” “TeNGok tu
DiE senYUm, MaNis
nyErrrr… .”


———————

AnDAi
HaRi
EsOk
SaYa TiaDa,

DaN
GaGaL M’uCaPkn
SLMT TINGGAL,
InGaT

BhW SaYa
X pRnH LuPa
Utk UcPkN
TERIMA KASIH!

KrN SaYa B’pluAnG
M’geNaLi S’sEoRh..

SPRTI Awak..

———————————

1001 GURAUAN
belum tntu dpt
m’gukir 1
SENYUMAN. ttpi

hny 1 SINDIRAN
sdh cukup
MELUKAKAN hati
seseorang &

hnya dgn 1 SMS
sdah cukup
mbuatkan seorg
m’ingatimu!

—————————

Basket is raga,
wood is kayu,
bila i trjaga trus ingat u!
This is kulit kerang,
wood is kayu,
i cakap trus trang,
i miss giler kat u!!!

—————–

Ikatan hati antara
insan adalah
ANUGERAH

membuat mereka
TERTAWA…
MENANGIS…
MENERIMA…
MEMBERI…

& yg paling
PENTING ia
membuatkan seseorang
menghargai hidup…

—————–

Salam MANIS
beserta MADU,
salam SAYANG
beserta I LOVE U,

salam RINDU
beserta I MISS U,
salam ROCK, wa
CAYA sama lu,

salam INGATAN
saje nak tahu..
HOW ARE U?
———————–

Ku petik bintang
,,,,, + * + * .
(c ‘? (“) + * .
?”"%//

utk kau simpan

cahayanya
terang

brikan kau
perlindungan

juga sbg
pengingat org
yg TERSAYANG

sms jiwang, ayat cinta untuk kekasih hati, sms cinta untuk skandal, sms cinta, sms ucapan selamat malam, ayat sms selamat pagi,

p/s: Kalau Zee, ayat2 macam ni Zee copy then letak kat wechat ke, kat FB ke supaya kawan2 yang lain pun boleh copy n share pada kekasih hati dorang.

BONGKAR - Taktik Penjualan Power Bank Palsu Di Internet Nampak Macam Ori

power bank tiruan, taktik penipuan jual power bank, penipuan peniaga power bank di internet, scam power bank online, power bank original

Salam hormat semua. Entry kali ni Zee just nak share serba sedikit info mengenai taktik Penjualan Power Bank Palsu atau tiruan yang makin berleluasa kebelakangan ini. So, Zee harap dengan sedikit info ini akan bantu kawan2 supaya lebih berhati-hati ketika membeli power bank k. Jangan lupa SHARE pada kawan2 yang lain info berguna ni.

Satu masalah besar apabila anda menggunakan smartphone adalah baterinya yang tidak tahan lama. Bagi mengatasi masalah ini, powerbank dijual bagi membolehkan pengguna mengecas smartphone mereka dimana-mana sahaja tanpa perlu menggunakan elektrik.

Kebanyakan peranti terkini di pasaran menggunakan bateri ‘Li-Polymer’ sebagai sumber kuasa, manakala kebanyakan powerbank pula menggunakan bateri ‘cylindrical/prismatic Li-Ion’.

Masalah utama bateri Li-Ion dan Li-Polymer ini adalah ia akan menjadi sangat panas jika dicas terlalu lama. Terdapat satu cip IC untuk menghalang ‘overcharge’ pada papan litar untuk memotong cas apabila bateri tersebut sudah penuh. Jika IC tersebut rosak, bateri tersebut mungkin terbakar dan boleh meletup jika dicas terlalu lama.

Selain itu, satu lagi kekurangan bateri Li-Ion adalah jangka-hayatnya akan berkurangan dengan banyak jika ia beroperasi pada suhu 45°C ke atas. Bateri Li-Polymer pula lebih tahan panas, mampu beroperasi pada suhu sehingga 85°C tanpa sebarang masalah.

Sejak akhir-akhir ini, anda boleh melihat begitu banyak powerbank di pasaran yang ditulis mempunyai kapasiti yang sangat tinggi seperti 12,000mAh, 18,000mAh, 20,000mAh dan banyak lagi sehingga 30,000mAh, kebanyakannya dijual di internet. Jika jenama yang tidak dikenali dan harganya murah, anda perlu berhati-hati sebelum membeli.

Powerbank yang lebih pendek di dalam gambar di atas mempunyai 4 bateri Li-Ion 18650, manakala powerbank yang lebih panjang mempunyai 6 bateri Li-Ion 18650. Saiz bateri yang digunakan adalah 18.25x65mm, dan nombor siri kebiasaannya di dalam bentuk XXX18650-XX.

Kualiti bateri Li-Ion mempunyai perbezaan.

Bateri yang dibuat di Jepun seperti Sanyo dan Panasonic mempunyai kapasiti 3100mAh, dan mempunyai waranti setahun. Harganya mahal dan sudah pasti tidak akan dipilih untuk membuat powerbank yang murah seperti yang dijual di internet.

Bateri yang dibuat di Korea seperti Samsung juga agak baik. Nombor sirinya berbeza seperti ICR18650-30A, ICR18650-28A, ICR18650-26F, ICR18650-26D, ICR18650-24E, ICR18650-24F, ICE18650-22F, dan lain lain. 30F bermakna kapasitinya adalah 3000mAh, 22F bermakna 2200mAh dan seterusnya.

Samsung juga mempunyai bateri Li-Ion yang dibuat di China dan ianya mempunyai 4 gred. Gred yang paling tinggi adalah A01, khas untuk kegunaan Samsung sendiri. Gred yang lain adalah A02, A03 dan A04, ketiga-tiganya untuk dijual kepada pengguna. Jika sesebuah powerbank ditulis menggunakan bateri Samsung, baterinya berkemungkinan gred A02~A04, bergantung pada harganya.

Sesetengah bateri buatan China yang tiada jenama hanya mempunyai kapasiti 1600-1800mAh tetapi menggunakan nombor siri 18650, membuatkan pengguna berfikir ianya berkapasiti 3000mAh. Powerbank yang sangat murah kebiasannya menggunakan bateri jenis ini.

Powerbank 12,000mAh di atas, kapasitinya dikira seperti ini :

3000mAh x 4 = 12,000mAh.

Tetapi, jika kapasiti sebenar bateri di dalamnya hanya 2200mAh contohnya, anda hanya mendapat 2200mAh x 4 = 8800mAh.

Untuk powerbank yang mempunyai kapasiti 18,000mAh pula, kapasitinya dikira seperti ini :

3000mAh x 6 = 18000mAh

Tetapi, jika kapasiti sebenar bateri di dalamnya hanya 2200mAh contohnya, anda hanya mendapat 2200mAh x 6 = 13,200mAh.

Selain penipuan kapasiti sebenar, memandangkan semua saiz bateri Li-Ion adalah sama, ada juga powerbank yang menggunakan bateri yang telah dikitar semula.

power bank tiruan, taktik penipuan jual power bank, penipuan peniaga power bank di internet, scam power bank online, power bank original

Gambar di atas diambil daripada sebuah powerbank yang baru dibeli, pemiliknya membuka untuk melihat bahagian dalamnya. Anda boleh lihat kesemua 6 bateri Li-Ion tersebut mempunyai warna yang berbeza, sesuatu yang tidak mungkin berlaku kepada bateri baru.

power bank tiruan, taktik penipuan jual power bank, penipuan peniaga power bank di internet, scam power bank online, power bank original

Dari bahagian tepi pula, anda boleh lihat pematerian yang telah karat dan telah dipateri lebih daripada sekali. Juga terdapat sisa-sisa gam yang digunakan pada permukaan bateri tersebut.

Persoalannya, adakah cip IC pada powerbank ini berfungsi dengan baik? Risikonya sangat tinggi, mudah terbakar jika dicas terlalu lama.

power bank tiruan, taktik penipuan jual power bank, penipuan peniaga power bank di internet, scam power bank online, power bank original

Ada kes yang lebih teruk, seorang pembeli membeli powerbank di internet dengan harga yang sangat murah, hanya ada sebiji bateri di dalamnya dan untuk menambah berat, mereka meletakkan 2 bungkus plastik berisi pasir.

Nasihat kami, berhati-hatilah ketika mahu membeli powerbank terutamanya daripada internet, yang menjual dengan harga yang sangat murah, kapasiti yang sangat tinggi serta tiada jenama.

Lebih baik anda membeli produk original daripada pengedar sah, harganya sedikit mahal bergantung kepada kapasiti, tetapi kualitinya terjamin, mempunyai waranti dan tidak membahayakan anda. Alah membeli, menang memakai.

p/s: Zee xpernah pakai power bank. Sebelum keluar rumah, caj penuh2 samsung Note Zee ni. Senang. Sebab Zee x guna untuk heavy duty.. Penat la bawa power bank yang berat2 ni.. Ahaks....


Sumber Artikel: mymediahubonline.blogspot.com




IKLAN:

Pati Ibu Putih Janna Lawwa Dengan Kelulusan KKM?


http://www.zeenadzirah.my/2014/03/jimat-beli-glutaking-advance-harga.html
Mencari Glutaking Advance Yang Dijamin Original?


Nak Beli Triple Stemcell Separuh Dari Harga Pasaran?


Jom Dapatkan Produk Phytoscience Seperti Double Stem Cell, Triple Stemcell dan Shine Stem Pada Harga Pakej Promosi.



Followers

Like Page Zee Nadzirah Ye~

Categories

Andainya hatiku bersuara lirik cara guna yanalis harga yanalis borong yanalis murah pengedar phyto placenta pengedar yanalis yanalis yanalis skincare yanalis untuk apa? zee nadzirah fashion zeenadzirah 1st time giveaway blogger Andai terlampau permintaanku ini Pastinya ia akan berkata ROYAL SLIM murah Seperti insan biasa aku ingin bahagia lirik affiliates percuma andainya hatiku bersuara original artis pakai tabita avail beauty avail pad ayat cinta untuk kekasih hati ayat jiwang pendek ayat sms selamat pagi bb cream yanalis beli coklat daim dari langkawi berapa spf sunblock yanalis borong coklat daim borong tabita borong tuala wanita avail cara guna bb cream yanalis cara guna serum egf cara makan glutaking advance coklat daim murah daftar iklan percuma double stem cell malaysia double stemcell shah alam dropship yanalis skincare fashion show mifa 2010 give away program giveaway contest glutaking glutaking advance glutaking advance bahaya? glutaking advance berkesan? glutaking advance original harga bb cream yanalis harga glutaking harga promosi royal slim harga serum egf harga sunblock ibu putih janna lawwa lulus kkm ibu putih terbaik di pasaran iphyto science kebaikan glutaking kebaikan pad herba avail kelebihan sunblock yanalis kesan sampingan royal slim kesan serum egf kisah zee nadzirah shotting pogram ILHAM LEBARAN (RTM TV2)2010 kisah zeenadzirah designer sebuah butik lagu jiwang lirik lagu apit lirik lagu tak ku sangka tak ku duga lirik mp3 chomel andainya hatiku bersuara luminous bb cream yanalis menjahit tudung mz soap vitamin c murah di pasaran pad avail pad herba pad herba avail pad herba avail testimoni pencuci muka tabita penipuan peniaga power bank di internet phyto double stemcell phyto placenta murah power bank original power bank tiruan rasa lapar bila amalkan royal slim review egf serum rya rahman rya rahman ft chomel salam dunia blogging scam power bank online senarai iklan percuma senarai web iklan serum egf shine stem phyto science sms cinta sms cinta untuk skandal sms jiwang sms ucapan selamat malam stemcell murah stokis phyto placenta stokis yanalis sunblock yanalis tabhita tabita tabita bahaya tabita dropship tabita murah tabita skin care tabita skincare tak ku sangka tak ku duga taktik penipuan jual power bank testimoni double stemcell testimoni fb double stemcell testimoni phyto placenta testimoni tabita triple stemcell triple stemcell tipu tutorial video rya rahman website iklan percuma whitening serum yanalis enterprise yanalis signature yanalis signature skin care yanalis skin care yanalis skincare murah yanalis.com zee nadzirah zee nadzirah collections