Wednesday, August 13, 2014

Zee Support Gaza

Assalamualikum semua,zee hari ini ini nak berkongsi dari aktikel yang zee jumpa..tentang sumbangan pada kita kepada meraka..Suara pesawat, jet tempur serta ledakan bom dan senjata api jelas kedengaran jika sekarang kita berada di Gaza, Palestin. Tak dapat aku bayangkan jika terjadi pada Malaysia begini.
Terlalu panjang sejarah perang ini, sampai aku sendiri tidak pasti di mana mahu bermula.
Kita di Malaysia? Apa yang kita boleh bantu mereka di sana?  Alhamdulillah aku nampak sokongan-sokongan rakyat Malaysia sendiri sedaya upaya untuk BOIKOT barang-barang buatan Israel, syarikat-syarikat yang memberi sokongan dan sumbangan kepada Negara Israhell.

Perhimpunan Aman Selamatkan Anak-Anak Gaza

Aqsa Syarif sebagai sebuah badan bermotif kebajikan menyampai dan menyebarkan maklumat yang tepat tentang apa yang sedang berlaku di masjid Al-Aqsa dan Palestin telah mengadakan perhimpunan Aman Selamatkan Anak-anak Gaza pada 2 Ogos 2014 baru-baru ini di Dataran Merdeka. Hampir 10.000 orang membajiri dan menyokong Perhimpunan Aman ini. Bahkan perhimpunan ini bukan sekadar selamat kan anak-anak Gaza, lebih daripada itu rakyat Malaysia mahu. Mahukan Palestin, Gaza hidup aman damai dan Israhell mendapat balasan yang pasti tiada siapa mahu mereka ini wujud lagi.

Jangan bersedih anak-anak Gaza, jangan bersedih rakyat-rakyat Palestin lihat la kami 10 Ribu di sini kalangan  saudara seagama mu iaitu saudara agama Islam mu sangat memahami penderitaan yang dihadapi kamu di sana.  Jika boleh Pahlawan-pahlawan dan panglima-panglima perang kami sudah siap sedia mengangkat senjata untuk menolong mu di sana Gaza. Kami di sini masih terikat dengan undang-undang, kami cuma hanya mampu memberi doa, sokongan moral dan semangat agar kau dapat teruskan kehidupan dan mencapai Kemenangan di medan Perang.
Jangan khuatir atau bimbang jika maut mu semasa berada di medan perang. Kerana ini la Fisabilillah buat mu, janji Allah Fisabilillah di Jalan ALLAH yang diRedhai dijanjikan Syurga. Maaf kan aku, aku disini masih bergelumang dengan maksiat dan dosa-dosa. Sedangkan kamu di sana mengharapkan Redha Allah. Tuhan semesta alam
Malaysia Stand With Gaza
Malaysia Stand With Gaza
Di dalam perhimpunan ini aku tertarik dengan kata-kata Afdlin Shauki,
“Kita ada sesuatu yang kita boleh buat, BOIKOT”

“Duit kita boleh bawa kita ke syurga atau neraka”
“Boikot semua produk yang membantu zionis membunuh kanak-kanak di Gaza!!”
“Siapa kata kita tiada kuasa? Siapa kata kita tidak boleh buat apa-apa?”
“KITA BOIKOT!!!
Kita Boikot!!!
Kita Boikot!!!
Mari kita rakyat Malaysia, negara-negara Nusantara Indonesia, Singapura, Brunei dan lain-lain kita bersatu menjadi satu kekuatan dan memberi Amaran agar Yahudi Israel hentikan PERANG ini sebelum kami negara-negara Nusantara masuk campur dan hapuskan kaum-kaum Israel agar tiada lagi sisa-sisa baki yang ditinggal oleh Adolf Hitler. (355)

Selamat Hari Raya 2014 Dari Zee Nadzirah sekeluarga

Assalamualikum,kawan2 semua..selamat hari raya maaf zahir dan batin rasanya lum terlambat untuk zee mengucapkan selamat hari raya..rasanya cepat je masa berlalu..dan kita pun dah menempuh bulan puasa selama sebulan rasa sayu je hati meninggalkan bulan ramadhan..kini syawal menjelma..

sudah berminggu syawal kita lalui..dan banyklah rumah2 terbuka,marhaban zee ikuti..makanan memang banyak lagi2 yang best semua nak rasa kan..pastu senanglah dapat penyakit terutamanya demam,selsema,batuk2..

berat badan pun rasanya dah naik brapa kilo nie huhu..mama tolongggg..takut baju nikah x muat huwaaa..xpe2..start minggu ini,pagi nak berjogging hiyahhh..

oklah,zee nak pesan nie makan berpada2 yea kekawan..jaga kesihatan..happy2 selalu..dikesempatan ini sekali lagi zee ingin mengucapkan selamat hari raya maaf zahir batin kepada yang mengenali diri ini Nur Nadzirah Syahirah Bt Mishiron andai ada terkasar bahasa,menguris hati dan perasaan,ada termakan terminum harap dihalalkan dunia n akhirat..insyallah.

salam sayang dari



zee nadzirah

Projek Menjahit Zee Di Bulan Ramadhan

Assalamualikum,hai kawan2 memblog..lama zee x update..maklumlah bila free je bru dapat menaip..zee nak cerita sempanjang bulan puasa yang lepas..memang buzykan diri dengan menjahit..ini baru tempahan kenalan2 je..belum customer2 luar..kena upah perkerja jawapnyer..tpi xpe,alhamdulilah rezeki tukang jahit bila musim perayaan..dapatlah duit raya kan..hihi..

haa..klu kawan2 nak tahu..tukang2 jahit ini bertungkus lumus nak menyiapkan baju u allos tau..walau macam ne sekali pun terjadi..sedaya upaya utuk menyiapkannya jugak..erti kata lain x pernah serik..mula2 memang x nak ambil tempahan agi..tetapi sebab kawan,sedara,kesian terpaksa ambil juga..jadi hargailah mereka..

bukan mudah yea nak menjahit baju ini..tengok macam senang..bila tengah menjahit tu ada yang x kena,ini x kena..baru tau kesusahannya..lagi2 customer kalau hantar kain chiffon yang lembut sangat azab la menjahit ..klu design yang pelik2 lagi la.tu ok lagi ada customer yg ajar tukang jahit..jahit x reti huhu..semua tu pengalaman mengajar kita erti kesabaran.tahan maki..

semua tukang jahit akan rasa benda yang sama,bila kita nak cepat menjahit ada je,mesin rosaklah,jahitan x elok la,peralatan x cukuplah..lagi2 mesin time nak cepat mesti prob..huhu..menguji kesabaran betul2..
Alhamdulilah,semua tempahan zee,dah settle seminggu sebelum raya..cumanya baju sendiri bru nak buat..baju encik tunang pun lum siap agi..pakai lepas nikah la..bru bagi hihi..



 ini time mesin zee rosak,cepat2 menservise mesin jahit,berbekalkan ilmu yang zee pelajari semasa mengajar di pusat krftangan epal jb dlu..



majlis zee bulan 9 nie,nampaknya zee x raya sangatlah..nak siapkan baju nikah pula lepas nie..oklah..ini je zee dapat kongsikan,ada masa zee cerita agi yea..

salam sayang dari,
zeenadzirah.

Followers

Like Page Zee Nadzirah Ye~

Categories

Andainya hatiku bersuara lirik cara guna yanalis harga yanalis borong yanalis murah pengedar phyto placenta pengedar yanalis yanalis yanalis skincare yanalis untuk apa? zee nadzirah fashion zeenadzirah 1st time giveaway blogger Andai terlampau permintaanku ini Pastinya ia akan berkata ROYAL SLIM murah Seperti insan biasa aku ingin bahagia lirik affiliates percuma andainya hatiku bersuara original artis pakai tabita avail beauty avail pad ayat cinta untuk kekasih hati ayat jiwang pendek ayat sms selamat pagi bb cream yanalis beli coklat daim dari langkawi berapa spf sunblock yanalis borong coklat daim borong tabita borong tuala wanita avail cara guna bb cream yanalis cara guna serum egf cara makan glutaking advance coklat daim murah daftar iklan percuma double stem cell malaysia double stemcell shah alam dropship yanalis skincare fashion show mifa 2010 give away program giveaway contest glutaking glutaking advance glutaking advance bahaya? glutaking advance berkesan? glutaking advance original harga bb cream yanalis harga glutaking harga promosi royal slim harga serum egf harga sunblock ibu putih janna lawwa lulus kkm ibu putih terbaik di pasaran iphyto science kebaikan glutaking kebaikan pad herba avail kelebihan sunblock yanalis kesan sampingan royal slim kesan serum egf kisah zee nadzirah shotting pogram ILHAM LEBARAN (RTM TV2)2010 kisah zeenadzirah designer sebuah butik lagu jiwang lirik lagu apit lirik lagu tak ku sangka tak ku duga lirik mp3 chomel andainya hatiku bersuara luminous bb cream yanalis menjahit tudung mz soap vitamin c murah di pasaran pad avail pad herba pad herba avail pad herba avail testimoni pencuci muka tabita penipuan peniaga power bank di internet phyto double stemcell phyto placenta murah power bank original power bank tiruan rasa lapar bila amalkan royal slim review egf serum rya rahman rya rahman ft chomel salam dunia blogging scam power bank online senarai iklan percuma senarai web iklan serum egf shine stem phyto science sms cinta sms cinta untuk skandal sms jiwang sms ucapan selamat malam stemcell murah stokis phyto placenta stokis yanalis sunblock yanalis tabhita tabita tabita bahaya tabita dropship tabita murah tabita skin care tabita skincare tak ku sangka tak ku duga taktik penipuan jual power bank testimoni double stemcell testimoni fb double stemcell testimoni phyto placenta testimoni tabita triple stemcell triple stemcell tipu tutorial video rya rahman website iklan percuma whitening serum yanalis enterprise yanalis signature yanalis signature skin care yanalis skin care yanalis skincare murah yanalis.com zee nadzirah zee nadzirah collections